Calificarea angajaților din industrie și servicii - Un pas înainte

Conferinta de finalizare a proiectului Mergi mai departe, califica-te pentru un viitor mai bun!

 

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, in parteneriat cu SC Solid Consult Time SRL, organizeaza conferinta de finalizare a proiectului Mergi mai departe, califica-te pentru un viitor mai bun!. Evenimentul va avea loc miercuri, 24 aprilie 2013, incepand cu orele 12:00, la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti - Cladirea Rectorat, Sala Senatului din Splaiul Independentei, nr. 313, sector 6, București.

Comunicat de presa

 

Conferința de lansare a proiectului

 

Mergi mai departe, califică-te pentru un viitor mai bun!

 

În data de 27 februarie 2012 a avut loc conferința de lansare a proiectului - Mergi mai departe, califică-te pentru un viitor mai bun!, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” şi derulat în perioada iunie 2011 – aprilie 2013, în parteneriat cu Solid Consult Time S.R.L.

 

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Universității POLITEHNICA din București, Splaiul Independenței nr. 313, Sector 6, Cladirea IMST, Corpul C – Sala CD 001.

 

In cadrul conferintei de lansare s-au prezentat detalii despre proiectul „Mergi mai departe, califică-te pentru un viitor mai bun!” din care enumeram:

 

Obiectivul proiectului ce vizează facilitarea obținerii de către 168 de persoane angajate în regiunea București – Ilfov, a unor calificări actuale și complete, prin dezvoltarea competențelor (cheie, tehnice generale, tehnice specializate, în acord cu standardele de pregătire profesională, corespunzătoare calificărilor:

comerciant – vânzător mărfuri alimentare - cod COR 5220.2.1;

operator în industria zahărului și produselor zaharoase – cod COR 8276.2.1;

electronist aparate și echipamente de automatizări – cod COR 7242.2.3;

operator în industria de medicamente și produse cosmetice – cod COR 8221.2.1;

frigotehnist – cod COR 7233.2.1;

operator în industria uleiului  – cod COR 8275.2.1 – calificări aferente nivelului 2 de calificare.

 

La eveniment au participat peste 90 de persoane, reprezentanţi ai partenerilor în cadrul proiectului, cadre didactice, lectori desemnaţi pentru furnizarea cursurilor de calificare precum şi reprezentanţi ai agenţilor economici din Bucureşti-Ilfov.

 

Din partea angajatorilor prezenţi la eveniment domnii, Mircea Marcu (Fabrica de bomboane CIPI- Bomboniera) şi Valentin Apostol (Marco & Alex Refrigeration Systems SRL) au vorbit pe tema conferinţei – “Calificarea profesională în întreprinderile din regiunea Bucuresti-Ilfov”

 

Până la data conferinţei în cadrul activităţii de conştientizare și informare asupra serviciilor oferite prin proiect ce se adresează agenților economici din regiunea București - Ilfov și unui număr de 300 de angajați – publicul țintă, au fost informati peste 50 de angajati.

 

Scopul acestui eveniment a fost de a va informa în legătura cu proiectul „Mergi mai departe, califică-te pentru un viitor mai bun!” şi de a evidenţia valoarea adăugată realizată prin: abordarea sistematizată a calificării și recalificării în domeniul industriei și cel al serviciilor, pornind de la nevoile reale ale angajaților din aceste domenii, corelate cu nevoile pieței muncii.

 

Mai multe informaţii se pot gasi şi pe site-ul proiectului: www.etimpulsatecalifici.ro

 

Contact:

Ovidiu Raucă    

Asistent manager

0722.222.166

                                                                                   Comunicat de presa proiect

Mergi mai departe, califică-te pentru un viitor mai bun!

 

 

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în parteneriat cu SC Solid Consult Time SRL, derulează în intervalul iunie 2011- aprilie 2013, proiectul „Mergi mai departe, califică-te pentru un viitor mai bun!”, ce işi propune să ofere unui numar de 168 de angajati din industrie şi servicii, oportunitatea de a beneficia de o suită de servicii ce constă în consiliere profesională, cursuri de formare profesională continuă, certificarea competenţelor dobândite de catre Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi acordarea de subventii lunare de participare. Prin buna desfăşurare a acestor activităţi se urmăreşte dezvoltarea capitalului uman şi cresterea calităţii forţei de muncă, în regiunea Bucureşti-Ilfov, prin facilitarea accesului la o calificare completă şi corelată cu cerinţele actuale ale pieţei muncii.